Klantenservice

Ruilen en retour

Niet tevreden?

Het kan natuurlijk voorkomen dat de aankoop die je gedaan hebt via LichtXL toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Daarom bieden wij de mogelijkheid om bestelde artikelen te retourneren.

Een artikel kan binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden naar ons magazijn, mits het artikel en de verpakking niet beschadigd zijn. Je kan kiezen of je het reeds betaalde bedrag retour wilt hebben of liever een tegoedbon ontvangt die is in te wisselen in onze webwinkel, waarmee je extra voordelig een nieuw artikel kan uitzoeken.

Hoe werkt ruilen / retourneren?

Wanneer een aankoop niet aan jouw verwachtingen voldoet en je deze wilt retourneren, dien je eerst contact op te nemen met onze klantenservice door een mail te sturen naar: info@lichtxl.nl

Geef aan dat je een aankoop wilt retourneren door in ieder geval jouw naam en het ordernummer te vermelden en aan te geven welk(e) artikel(en)je retour wilt sturen en waarom. Ook geef je aan op welke manier je de restitutie wilt ontvangen.

Wanneer de retourzending is aangemeld, ontvang je een retourlabel waarmee de artikel(en) kosteloos geretourneerd kunnen worden. Verzendkosten voor retourzendingen die niet zijn aangemeld worden achteraf niet vergoed. Ook worden de verzendkosten van zendingen buiten Nederland niet vergoed. Deze zendingen dienen voor eigen rekening verstuurd te worden naar onderstaand adres:

LichtXL Nijverheidsweg 9a 6691 EZ Gendt

Wanneer je een artikel wilt ruilen, omdat bijvoorbeeld het model of de kleur niet goed is, kan dat op dezelfde manier als hierboven staat aangegeven. Een nieuw artikel bestel je gewoon weer via onze webshop. Je kan dan ook kiezen voor een betalingsmethode waarbij je niet direct hoeft af te rekenen. Het is in dit geval mogelijk om het te betalen bedrag en het te ontvangen bedrag met elkaar te verrekenen. Deze optie dient altijd te worden overlegd met de klantenservice.

Restitutie

Wanneer je een melding maakt van uw retour, geef altijd aan de klantenservice door of je graag uw geld terug wilt of liever een tegoedbon met extra voordeel ontvangt. Zodra is bevestigd dat de artikelen binnen de daarvoor gestelde termijn zijn geretourneerd en deze in goede staat verkeren, gaan wij zo snel mogelijk over op het afhandelen van de restitutie. De verzendkosten van uw retour zullen hier ook in worden opgenomen.

Kosten van de retourzending

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Let bij het retourneren van een artikel op de volgende punten :

Geef uw retourzending altijd eerst aan bij onze klantenservice.

Wij nemen alleen artikelen retour die onbeschadigd en in originele verpakking worden teruggestuurd.

Bewaar altijd het verzendbewijs van het pakket dat als retour wordt opgegeven.

Het product dient privé te zijn aangeschaft. Indien de factuur op een zakelijke naam staat en er dus geen sprake is van een consumentenkoop, vervalt het herroepingsrecht.

Als je nog vragen heeft over het retourneren, kun je ons bereiken via info@lichtxl.nl of bel naar 085 - 48 48 137