Klantenservice

Veiligheid en Privacy

Communicatie per e-mail en telefoon

Je zal alleen de informatie ontvangen die je aangevraagd hebt, op het medegedeelde adres. Als je desondanks e-mails, post, telefoon of ongewenste reclame ontvangt van ons bedrijf maar deze in de toekomst niet meer wenst te ontvangen dan kun je contact met ons opnemen via info@lichtxl.nl Telefonisch zullen wij enkel contact opnemen indien dit nodig is om jou te informeren over de bestellingen die je online bij ons geplaatst hebt.

Adresgegevens

Ons hoofdvestigingsadres is:

LichtXL

Ratio 17

6921 RW Duiven

Privacy policy

Wij respecteren jouw privacy en verwerken jouw persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor jij ze hebt verstrekt en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

1. Bedrijfsgegevens

Naam bedrijf: LichtXL.nl

Website: https://www.lichtxl.nl

2. E-mailadres

a. Wij kunnen je, in het kader van een gesloten overeenkomst, aanbiedingen doen over soortgelijke producten en diensten, mits je bij het verstrekken hiervan geen verzet hebt aangetekend. De mogelijkheid tot het aantekenen van verzet is vermeld bij het moment van het verstrekken van jouw gegevens. Bovendien wordt je in elke communicatie de mogelijkheid geboden om onder dezelfde voorwaarden verzet aan te tekenen tegen verder gebruik van jouw emailadres.

b. Bij het verzamelen van jouw e-mailadres voor redenen anders dan in het kader van een gesloten overeenkomst, wordt dit niet gebruikt voor het overbrengen van ongevraagde communicatie wanneer je daarvoor geen toestemming heeft verleend.

3. Postadres

Wij gebruiken jouw postadres (ontvangen in het kader van een verkoop) voor het verzenden van reclameboodschappen met informatie over producten en diensten. Als je dergelijke reclame niet wenst te ontvangen, kunt je contact met ons opnemen op onderstaand adres.

4. Telefoonnummer

Wij gebruiken jouw telefoonnummer niet voor commerciële doeleinden.

5. Overige persoonsgegevens

Overige persoonsgegevens verwerken wij alleen (door middel van cookies, het uitlezen van randapparatuur of anderszins) indien:

1. de gegevensverwerking noodzakelijk is voor:

a. de uitvoering van een met jou gesloten overeenkomst;

b. de goede invulling van een publiekrechtelijke taak;

c. de behartiging van ons gerechtvaardigd belang (tenzij jouw belang of fundamentele rechten en vrijheden boven dit belang prevaleren), of;

2. je toestemming hebt gegeven voor de verwerking bij het verzamelen hiervan.

Wij bewaren jouw gegevens in ieder geval niet langer dan noodzakelijk is voor de verwerking van de doeleinden waarvoor deze zijn verzameld.

6. Bijzondere persoonsgegevens

De verzamelde informatie wordt alleen intern gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties.

7. Veiligheid overdragen en ontvangen van gegevens

a. Als wij jouw gegevens overdragen of ontvangen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector;

b. Als wij bepaalde kritieke informatie ontvangen of overdragen, zoals bijvoorbeeld financiële informatie of gezondheidsinformatie, gebruiken wij een beveiligde server. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld via een scherm dat afgebeeld wordt op onze site (pop-up);

c. Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site;

8. Veiligheid opslag van gegevens

Veiligheidscriteria

a. Op de pagina waar je je persoonsgegevens verstrekt, wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding.

b. Wachtwoorden worden altijd gehasht opgeslagen.

c. Wij slaan zo min mogelijk gegevens van klanten op en zorgen ervoor dat er in onze database helemaal geen bijzonder gevoelige persoonsgegevens worden bewaard, tenzij dit niet anders kan.

d. Het verzenden van persoonsgegevens per e-mail gebeurt via een beveiligde verbinding.

e. Wij nemen technische en organisatorische maatregelen om het verlies van gegevens of onrechtmatige verwerking ervan (zoals aanvallen) tegen te gaan. Wij garanderen daarom een passend beveiligingsniveau en laten onze site periodiek toetsen.

f. Alle systemen waarin (gevoelige) persoonsgegevens worden verwerkt, zijn voorzien van antivirussoftware en de laatste beveiligingsgerelateerde patches van alle andere belangrijke software, zoals uitgegeven door de leveranciers van deze software.

g. Minimaal 2 maal per jaar wordt onze site getoetst op applicatie kwetsbaarheden uit de zogenaamde OWASP top 10.

9. Toegang tot jouw gegevens

Op verzoek doen wij aan bezoekers van onze website mededeling over de persoonsgegevens die van hen worden verwerkt. Eventuele onjuiste gegevens kunnen worden verbeterd, aangevuld of verwijderd. Als je toegang wenst tot deze informatie, of jouw persoonlijke gegevens wenst te verbeteren gelieve contact met ons op te nemen op onderstaand adres.

10. Contact

Als je wenst te reageren op onze Privacy Policy, kun je contact opnemen:

a. Op het volgende e-mailadres: info@lichtxl.nl

Dit privacy beleid kan te allen tijde gewijzigd worden. Deze wijzigingen zullen wij hier publiceren en in voorkomend geval zal je hier per e-mail van op de hoogte worden gesteld.

Cookies

Als LichtXL zijnde gebruiken wij cookies en andere technieken zoals web beacons en SDK’s op onze website. Omdat wij jouw privacy op de eerste plaats hebben staan én toch de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek(en) aan onze webwinkel willen verbeteren, vinden wij het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij cookies gebruiken. En hoe we deze gegevens beheren. In de onderstaande tekst geven wij je zoveel mogelijk informatie over het gebruik van cookies en aanverwante technieken.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens?

LichtXL, gevestigd aan de Nijverheidsweg 9a, 6691 EZ Gendt, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit cookiebeleid.

Cookies van derden

Via onze webwinkel worden ook cookies van derden geplaatst. Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. Welke cookies passen wij toe? In het kort:

Functionele cookies of noodzakelijke cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze webwinkel goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten zoals een artikel in je winkelwagentje leggen of je bestelling betalen. Zonder deze cookies kun je eigenlijk geen producten bestellen. Essentieel voor jou als klant dus!

Analytische cookies

Met analytische cookies verzamelen wij met hulp van derden, statistieken over hoe onze webwinkel gebruikt wordt. Door het websitegebruik te meten, kunnen we onze winkel blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers. Zo wordt onze website steeds sneller, veiliger en beter aangepast op jou als klant.

Marketingcookies

Wij plaatsen marketingcookies op onze webwinkel. Ook derde partijen kunnen marketingcookies plaatsen op onze webwinkel. Dit doen we zodat we jou op basis van je online surf-, zoek- en koopgedrag zo relevant mogelijke aanbiedingen kunnen doen. Met deze marketingcookies houden we ook bij welke advertenties je hebt gezien. Dankzij deze marketingcookies kan je reminders per e-mail ontvangen.

Functionele of noodzakelijke cookies

Functionele of noodzakelijke cookies zorgen ervoor dat de webwinkel van FuturumShop goed functioneert. Zonder deze cookies, werkt onze webwinkel niet en kunnen we jou niet van dienst zijn in jouw zoektocht naar het perfecte product voor jou!

Denk hierbij aan: Het onthouden en bewaren van de artikelen die bij jou in de winkelwagen staan;

Opgeslagen browserinstellingen zodat je onze webwinkel optimaal op het door jou gebruikte beeldscherm kunt bekjken;

De mogelijkheid je inloggegevens op te slaan zodat je deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te voeren;

Een gelijkmatige belasting van de website zodat die goed bereikbaar is en optimaal blijft werken;

Het opsporen van mogelijk misbruik of mogelijke problemen in onze webwinkel, door bijvoorbeeld opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren.

Analytische cookies

Wij gebruiken, met behulp van derden, analytische cookies om het winkelgebruik te onderzoeken. Deze statistieken geven ons onder meer inzicht in hoe vaak we worden bezocht en waar we onze webwinkel kunnen verbeteren. Zo kunnen wij de ervaring met onze webwinkel voortdurend optimaliseren. Alles om te zorgen dat je een zo prettig mogelijke website ervaring hebt en met natuurlijk een voor jou gewenst resultaat: het juiste product, voor de juiste prijs. Hiervoor slaan we de volgende gegevens van je op:

Technische kenmerken, zoals de browser die je gebruikt (o.a. Chrome, Safari of Firefox), de resolutie van je computerscherm, je taalvoorkeur en welk apparaat je gebruikt;

Vanaf welke pagina je op onze website bent gekomen;

Wanneer en hoelang je verschillende pagina’s op de webwinkel bezoekt of gebruikt;

Of je gebruikmaakt van functionaliteiten van de webwinkel. Het plaatsen van een bestelling of het bekijken van eerdere aankopen;

Welke pagina’s je bezoekt in onze webwinkel.

Welke advertenties je hebt aangeklikt op onze website of in Google;

Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld om:

Bij te houden wat het aantal bezoekers van onze webwinkel is;

Te bepalen in welke volgorde een bezoeker de verschillende pagina’s van onze webwinkel bezoekt.

- Hierdoor kunnen we zien hoe jij onze website bezoekt, om zo jouw reis door de website nog beter en persoonlijker te kunnen maken

Te meten hoelang een bezoek duurt;

Hierdoor kunnen we zien of we bijvoorbeeld wel het juiste blog hebben geschreven of de juiste aanbieding hebben gemaakt;

Marketingcookies

Onze website toont advertenties en promoties. Ook op websites van derden als Google en Google Shopping kun je deze advertenties tegenkomen. Om te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt zonder dat deze constant herhaalt worden, plaatsen partijen van derden cookies.

Voor de cookies die deze partijen voor marketingdoeleinden plaatsen, verwijzen wij je naar de verklaringen op de websites van deze partijen. Omdat de verklaringen regelmatig kunnen wijzigen, raden wij je aan deze privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen. De volgende partijen plaatsen op onze webwinkel marketingcookies en/of overige technieken: