Trends in badkamerverlichting

De verlichting in de badkamer krijgt steeds meer aandacht door de interesse in welness, ontspanning en natuurlijk aandacht voor energiezuinige en milieubesparende technieken.

Naast de trends in toepassing van natuurlijke materialen in de badkamer zoals bamboe, krijgt ook de verlichting een steeds prominentere rol. De energiebesparing door toepassing van energiezuinige lichtbronnen zoals LED en spaarlamp zorgen voor een lagere belasting van het milieu. De LED verlichting in de badkamer ondergaat op dit moment een grote verandering. Door het toepassen van de nieuwste dimtechnieken en kleurtemperaturen passen tegenwoordig ook de professionele badkamerspecialisten LED verlichting toe van gerenommeerde fabrikanten.

Wij leveren enkel van gerenomeerde fabrikanten zoals Astro Lighting en Ilu Project de beste badkamerverlichting.

 

LED verlichting

De trend op dit moment is natuurlijk LED verlichting en dan niet alleen in inbouwspots als energiezuinig alternatief maar vooral ook om accenten aan te brengen. De tijd van een vlakke wand is voorbij. De nieuwste trends zijn nissen met ingebouwde spots.

Inbouwspots badkamer

 

Sfeerverlichting

Naast functionele verlichting die veelal wordt ingevuld met inbouwspots om een goede basisverliching aan te brengen in de badkamer, neemt sfeerverlichting een steeds belangrijkere rol in. Door toepassing van LED technieken kan men sfeeraccenten aanbrengen in de badkamer die eerder niet mogelijk waren.

Wij zien ook een trend dat cosmeticaspiegels een steeds prominentere rol krijgen in badkamers. Deze trend komt overwaaien uit de hotelwereld waar functionaliteit en gebruikservaring al jaren erg belangrijk is.

Niimi cosmeticaspiegel